במסגרת חוק הסיעוד, אדם שהוגדר זכאי ע"י ביטוח לאומי לקבל גמלת סיעוד, יכול להיעזר במטפל, אשר מגיעה לביתו ומסייעת לו בביצוע פעולות היומיום.
כדי למנוע מצבים של בלבול וכדי להבהיר ולחדד אילו עבודות ופעולות הן בתחום אחריותה של המטפלת הסיעודית (ואילו לא), הכנו את המדריך שלפניכם.
ניתן לחלק את תפקידי המטפלת הסיעודית ל-3 תחומים עיקריים:
1. טיפול אישי
2. עזרה בניהול משק הבית
במישור זה מדובר בסיוע בשמירה על הסדר, הניקיון והאחזקה השוטפת של בית הקשיש, וכוללת שמירה על הסדר והניקיון בבית – טאטוא, ניגוב אבק, שטיפת רצפה בחדרים בהם הקשיש עושה שימוש, אחזקה בסיסית של ניקיון המטבח, ניקיון של האמבטיה והשירותים.
עם כל העבודה החשובה והעזרה הרבה שמתבצעת ע"י המטפלות, ישנן פעולות שלא כלולות במסגרת תפקיד הטיפול, כגון:
3. ליווי, תמיכה והפגת הבדידות
בנוסף ולצד יתר הפעולות החשובות שהמטפלת מבצעת בבית הקשיש, נמצא תפקיד חשוב לא פחות (ולעיתים אף יותר) –
לעיתים הקשיש מתגורר לבד וסובל מבדידות קשה. לפעמים בעקבות מותו של בן/בת הזוג, לפעמים בעקבות רילוקיישן או מעבר דירה של הילדים הבוגרים, לפעמים בגלל קושי פיזי או נכות שגוזרים בידוד מהחברה והסתגרות בבית.
הפגת תחושת הבדידות, אירוח חברה, שיחה, הקשבה, דאגה, הקניית תחושת ביטחון ותמיכה הינם בלב ליבו של תפקיד המטפלת הסיעודית. הם הכוח המניע של העבודת המטפלת הסיעודית ואלה שמסייעים לייצר קשר אישי עמוק, משמעותי ותחושת סיפוק הדדית – הן עבור המטפלים והן עבור המטופלים.
אנחנו, במתן שירותי בריאות וסיעוד, מאמינים שלצד הקשר של המטפלת הסיעודית עם הקשיש, חשוב לייצר גם קשר חזק ותומך עם בני המשפחה. מטפלת שמקבלת הערכה על עבודתה ותמיכה מהמשפחה, תוכל בתורה להעניק יחס חם ולבבי יותר ליקירכם, לעזור לו להרגיש שהוא בידיים טובות ודואגות, לשפר את מצב רוחו ולהשפיע לטובה על מצב בריאותו הנפשי והפיזי.
אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למשפחת מתן שירותי בריאות וסיעוד מתקדמים ולהנות ממשרה גמישה ונוחה, ימי כיף והטבות, יציבות של חברה מובילה בתחום ובעלת פריסה ארצית רחבה.
*הטקסט פונה לנשים וגברים כאחד
* בהתאם לשיקול דעתה של החברה