תפקידי המטפלת

המטפלת הסיעודית – תחומי אחריות והגדרת תפקיד

במסגרת חוק הסיעוד, אדם שהוגדר זכאי ע"י ביטוח לאומי לקבל גמלת סיעוד, יכול להיעזר במטפל, אשר מגיעה לביתו ומסייעת לו בביצוע פעולות היומיום.
כדי למנוע מצבים של בלבול וכדי להבהיר ולחדד אילו עבודות ופעולות הן בתחום אחריותה של המטפלת הסיעודית (ואילו לא), הכנו את המדריך שלפניכם.
ניתן לחלק את תפקידי המטפלת הסיעודית ל-3 תחומים עיקריים:

תפקידי המטפלת

1. טיפול אישי 

  • לבוש והנעלה – כולל כביסה קלה או במכונה, גיהוץ, קיפול ותליה בארון.
  • אוכל – כולל קנייה של המצרכים, בישול, חימום האוכל והאכלה במידת הצורך.
  • סיוע ברחצה והחלפת מוצרי ספיגה או/ו מצעים.
  • התניידות בתוך הבית ומחוצה לו – כולל יציאה לטיול, נסיעה לקופת חולים, לבית מרקחת לרכוש תרופות, או לסידורים אחרים.

2. עזרה בניהול משק הבית

במישור זה מדובר בסיוע בשמירה על הסדר, הניקיון והאחזקה השוטפת של בית הקשיש, וכוללת שמירה על הסדר והניקיון בבית – טאטוא, ניגוב אבק, שטיפת רצפה בחדרים בהם הקשיש עושה שימוש, אחזקה בסיסית של ניקיון המטבח, ניקיון של האמבטיה והשירותים.

עם כל העבודה החשובה והעזרה הרבה שמתבצעת ע"י המטפלות, ישנן פעולות שלא כלולות במסגרת תפקיד הטיפול, כגון:

  • עבודות ניקיון יסודיות כגון ניקוי חלונות, תריסים, קרצוף תנור, קירות, הזזת ריהוט כבד וכד'.
  • עבודתה איננה כוללת עזרה לבני משפחה אחרים ועבודות שאינן עבור הקשיש עצמו.
  • עבודות הניקיון ותחזוקת משק הבית תתבצענה בחדרים בהם מתגורר ומשתמש הקשיש (חדר שינה, מטבח, חדר האמבטיה והשירותים, סלון, פינת אוכל וחדר שינה נוסף אם בני הזוג ישנים בחדרים נפרדים). חדרים נוספים של בני בית אחרים אינם כלולים בעבודת המטפלת.
  • המטפלת יכולה להגיש עזרה טכנית לקשיש בנטילת תרופות שהוכנו עבורה מראש – לתזכר, להגיש, למלא כוס מים – אך אסור לה להכין ולקבוע בעצמה את סוג ומינון התרופות.

3. ליווי, תמיכה והפגת הבדידות

בנוסף ולצד יתר הפעולות החשובות שהמטפלת מבצעת בבית הקשיש, נמצא תפקיד חשוב לא פחות (ולעיתים אף יותר) –
לעיתים הקשיש מתגורר לבד וסובל מבדידות קשה. לפעמים בעקבות מותו של בן/בת הזוג, לפעמים בעקבות רילוקיישן או מעבר דירה של הילדים הבוגרים, לפעמים בגלל קושי פיזי או נכות שגוזרים בידוד מהחברה והסתגרות בבית.
הפגת תחושת הבדידות, אירוח חברה, שיחה, הקשבה, דאגה, הקניית תחושת ביטחון ותמיכה הינם בלב ליבו של תפקיד המטפלת הסיעודית. הם הכוח המניע של העבודת המטפלת הסיעודית ואלה שמסייעים לייצר קשר אישי עמוק, משמעותי ותחושת סיפוק הדדית – הן עבור המטפלים והן עבור המטופלים.

אנחנו, במתן שירותי בריאות וסיעוד, מאמינים שלצד הקשר של המטפלת הסיעודית עם הקשיש, חשוב לייצר גם קשר חזק ותומך עם בני המשפחה. מטפלת שמקבלת הערכה על עבודתה ותמיכה מהמשפחה, תוכל בתורה להעניק יחס חם ולבבי יותר ליקירכם, לעזור לו להרגיש שהוא בידיים טובות ודואגות, לשפר את מצב רוחו ולהשפיע לטובה על מצב בריאותו הנפשי והפיזי.

רוצים לשמוע עוד על עבודה בתפקיד מטפל או מטפלת?

אנחנו מזמינים אתכם להצטרף למשפחת מתן שירותי בריאות וסיעוד מתקדמים ולהנות ממשרה גמישה ונוחה, ימי כיף והטבות, יציבות של חברה מובילה בתחום ובעלת פריסה ארצית רחבה.

*הטקסט פונה לנשים וגברים כאחד

לקבלת מטפל באופן מיידי וללא תשלום*

* בהתאם לשיקול דעתה של החברה