לעיתים קשה לנו לקבל את האמת ולהכיר בעובדה שהורה אינו יכול כבר להסתדר לבדו וזקוק לעזרה סיעודית בבית. פעמים רבות אנו מוצאים עצמנו תוהים מדוע אבא שוב הלך לישון עם הגרביים שהוא לבש במשך היום אך לאחר מכן אנו מבינים שפשוט היה קשה לו להוריד את הגרביים בעצמו.
התהליך הזה של הבנה וקבלת המצב קשה הן להורה, שהיה רגיל להיות זה שמטפל בנו ולהיות עצמאי והן לנו, הילדים, שמתקשים לעכל את העובדה שהורינו הזדקנו.
אז איך נדע מתי השלב שבו צריך לערב מטפל סיעודי?
תחילה חשוב לעשות רשימה של הפעולות אותן אינו יכול לבצע בעצמו על מנת להגיע להבנה אמיתית של המצב:
האם הקשיש זקוק לעזרה בפעולות יומיומיות שאינו יכול לבצע בעצמו- לקום לבדו מהמיטה, לצחצח שיניים, ללכת לשירותים, לצחצח שיניים. או שאולי הוא זקוק רק לעזרה בחלק מהיום עבור בישולים, ניקיונות וכדומה?
לאחר מכן כדאי לבדוק את הפתרונות המוצעים בסביבה- למשל קשיש שקשה לו לבשל לעצמו יוכל למצוא פיתרון טוב במועדון לקשיש המספק חברה, ארוחות, פעילויות ועוד.
חשוב להבין את התנאים של מגוריו- קומה שלישית ללא מעלית תקשה על הקשיש לצאת מביתו והפתרון יכול להיות במעבר דירה.
במידה והאדם מתקשה בביצוע פעולות בסיסיות אין מנוס ונהיה חייבים להגיש בקשה לעזרה סיעודית בבית 24 שעות.
למידע נוסף אודות מטפלים סיעודיים במתן
איך נדע אם ההורה זכאי לעזרה סיעודית?
כדי להיות זכאי על האדם לעבור מבחן תלות הצובר "נקודות"- ככל שיש יותר דברים בהם הקשיש זקוק לעזרה, כך הוא צובר יותר נקודות. המבחן גם מתחשב במצב המגורים של הקשיש- האם חי לבד או עם בן/בת זוג או קרוב משפחה.
חשוב לציין כי גם אם הקשיש לא הגיע לסך הנקודות של המבחן על המשפחה להכיר בעובדה שהוא זקוק לעזרה ולעזור לו או לדאוג שתהיה לו עזרה בבית באופן מיידי ולא להמתין לתהליך מול הביטוח הלאומי.
אנו במתן ניתן לכם את הטיפול הסיעודי הטוב ביותר כך שכל שישאר לכם לעשות- זה לאהוב ולתמוך. אם אתם סבורים שאחד מבני משפחתכם זקוק לעזרה או מתקשה בביצוע פעולות יומיומיות בעצמו אתם מוזמנים לפנות אלינו לעזרה וייעוץ.
ואם ההורה מסרב לקבל עזרה? רינה רמות, מנכ"ל מתן שירותי סיעוד ובריאות, מייעצת בנושא בסרטון הבא: